1 de Desembre de 2015

Biomassa a Catalunya

La biomassa en ple creixement

Biomassa a Catalunya

Biomassa a Catalunya

Catalunya és un país limitat en recursos energètics. No disposa de reserves significatives d'hidrocarburs, les poques zones amb recurs eòlic solen ser d'alt valor ecològic i ambiental, i actualment no disposa d'unes lleis idònies per a la solar. Tot i això, disposa de forma abundant del recurs de la biomassa.

Catalunya disposa de 2 milions d'hectàrees de superfície forestal, de les quals 1,3 milions són arbrades. Cada any els boscos registren un increment de 3,5 milions de m3 de biomassa, dels quals 1,6 milions són en superfícies explotables. A més, tan sols 614.000m3 de la fusta que es consumeix a Catalunya surt dels seus boscos.

La biomassa en ple creixement

 En els últims dos anys s'ha duplicat el nombre de calderes instal·lades, fins arribar a les més de 1.500 a dia d'avui.

Ara, a Catalunya la biomassa ja ha passat a ser una alternativa a l'hora de climatitzar una llar o determinades instal·lacions de serveis; hi ha hagut un canvi de tendència en la societat.

D'altra banda, l'aprofitament de la biomassa és positiu per partida doble, ja que a més d'aprofitar un recurs energètic renovable, permet crear activitat econòmica vinculada al territori.

 

A la Cooperativa les Atxes es col·labora en aquest creixement vinculat al territori amb un pèl·let certificat i de proximitat.

Comandes telefòniques
Subministrament de
Pellets
Posada en marxa
Servei tècnic
Professionals
Certificats